Kehittyvä Vanhustyö Varsinais-Suomi 28.11.2024 - Ohjelma

Voit järjestää ohjelman Lajittelu-toiminnolla sali-, aika- tai taulukkojärjestykseen.

Ohjelmanmuutokset mahdollisia.

Lajittelu: [ AIKA | SALI ]TAULUKKO ]
Ohjelma salijärjestyksessä

Auditorio


Ilmoittautuminen ja tutustuminen näyttelyyn
09:00-09:05
Info
Pekka Kokko, Globex Oy
09:05-09:10
Avaus
Tarkentuu, Varsinais-Suomen hyvinvointialue
09:10-10:10
Kun lepokaan ei riitä – asiaa psykologisesta palautumisesta
Anniina Virtanen, Erityisasiantuntija, Akatemia, Työterveyslaitos
Anniina Virtanen on Työterveyslaitoksella erityisasiantuntijana työskentelevä psykologi, joka on tehnyt tutkimusta työkuormituksesta palautumiseen, työn tuunaamiseen, työn imuun sekä työn vaatimuksiin ja voimavaroihin liittyvistä teemoista. Anniinan erikoisalaa on mielen palautuminen työkuormituksesta, jota hänen väitöskirjansa käsitteli. Hän on kirjoittanut aiheesta myös pidetyn yleistajuisen tietokirjan Psykologinen palautuminen (Tuuma-kustannus, 2021). Anniina on kouluttanut paljon työyhteisöjä ja muita asiakasryhmiä erityisesti työstä palautumiseen, stressinsäätelyyn ja työhyvinvointia ja motivaatiota tukevaan työn tuunaamiseen liittyvistä teemoista.
10:10-10:30
Tauko ja näyttelyosastoihin tutustuminen
10:30-11:30
Super-ikääntynyt Suomi - miten tästä selvitään?
Teppo Kröger, yhteiskuntapolitiikan professori, Jyväskylän yliopisto

Teppo Kröger on Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan professori ja Suomen Akatemian Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön johtaja. Hän on tutkinut vanhuspalveluja jo 28 vuoden ajan, osallistunut moniin alan kansainvälisiin tutkimushankkeisiin ja kehittänyt uusia käsitteellisiä näkökulmia kuten juuri hoivaköyhyyden käsitteen. Hän on suosittu puhuja alan koulutustapahtumissa ja myös median usein käyttämä asiantuntija.

11:30-12:30
Lounastauko ja näyttelyosastoihin tutustuminen
12:30-13:20
Käyttäytymisen muutokset - ennaltaehkäisyä ja ratkaisuja omaan työhön muistisairaan ihmisen näkökulmia kuulemalla
Ulla Eloniemi-Sulkava, gerontologian dosentti, FT, esh, Amia Oy

Ulla on gerontologian dosentti ja erikoissairaanhoitaja. Hän johtaa Amia Muistikeskuksen koulutus- ja kehittämistoimintaa ja on Itä-Suomen yliopiston vieraileva tutkija. Ullan työn missiona on edistää muistisairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua. Hän saa paljon kiitosta vahvuudestaan soveltaa tieteellinen tutkimustieto käytännön hoitotyöhön.

Muistisairaiden ihmisten käyttäytyminen on ollut Ullan kiinnostuksena jo 30 vuoden ajan. Miten muistisairas ihminen kokee ympäristön ja itsensä haurastuneen kognition ja psyyken kanssa? Kuinka hän selviytyy ja käyttäytyy itselleen vaikeissa tilanteissa? Esityksissään Ulla nostaa vahvasti muistisairaan ihmisen näkökulman haasteellisten hoitotilanteiden ratkaisujen avaimeksi. Tämä perustuu tieteellisissä tutkimuksissa vaikuttavaksi osoitettuun ihmiskeskeisyyden toimintamalliin. Siinä ei leimata ihmistä käytösoireiseksi vaan lähdetään ymmärtämään häntä ja tunnistamaan muuttuneen käyttäytymisen taustalla olevia ihmisen tarpeita. Ulla haluaa olla nostamassa iäkkäiden ihmisten hoitotyössä ammattilaisten osaamistasoa, mikä lisää työn vetovoimaa. Tarvitaan ammattilaisia, joilla on syvää tietoa ja jotka tekevät työtä havainnoiden ja pohtien.

13:30-14:20
Moninaisuus ja yhdenvertaisuus vanhustyössä
Suvi Kehälinna, sosiaalityön ja ihmisoikeuksien maisteri, sosionomi (AMK), vastaava projektikoordinaattori, Sateenkaariseniorit näkyviksi -hanke, Vanhustyön keskusliitto
Miina Inkilä, moninaisuustyön kehittäjä, Jade Yhteisö ry
14:20-15:00
Kahvitauko ja näyttelyosastoihin tutustuminen
15:00-16:00
Läsnäolon mullistava voima hoitotyössä
Lorenz Backman, Luennoitsija, elämäntaitovalmentaja ja työnohjaaja

Lorenz "Lore" Backman on on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri, elämäntaitovalmentaja ja työnohjaaja. Lorenzilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus esiintyjänä ja laaja osaaminen elämän eri alueilta. Viime vuosina Lorenz on luennoinut mm. muistisairaiden haasteista ja ratkaisuista, ikäihmisten ja osatyökykyisten tulevaisuudesta, itsemyötätunnosta, itsensä johtamisesta sekä vuorovaikutuksesta ja kommunikoinnista asiakastyössä. Esityksissään Lorenz pyrkii antamaan kuulijoilleen konkreettisia työkaluja ja lisäarvoa työn arkeen.

Kokoustila 3

10:30-11:20
RAI-tiedon hyödyntäminen lähijohtamisessa
Maarit Lind, Kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Maarit Lind toimii kehittämispäällikkönä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL), tehtäväalueena RAI-osaamisen kehittäminen. Maarit puhuu RAI-tiedon tavoitteellisen ja systemaattisen hyötykäytön puolesta niin asiakastyössä, kuin tiedolla johtamisen ja vertailukehittämisen eri tasoilla. Koulutukseltaan Maarit on psykiatrinen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri sekä THL RAI-erityisasiantuntija. Osaamista on kertynyt erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija-, kehittämis- ja lähijohtajatehtävissä.
11:20-12:30
Lounastauko ja näyttelyosastoihin tutustuminen
12:30-13:20
Työhyvinvoinnin kivijalkaa rakentamassa
Virpi Peuhkurinen, sosionomi (AMK), voimavarakeskeinen työnohjaaja, lyhytterapeutti, Tienhaara Oy
Virpi on työhyvinvoinnin asiantuntija ja puhuja, joka työskentelee hyvinvoinnin parissa työnohjaajana, lyhyt- ja tunneterapeuttina sekä kouluttajana. Puhujana hän on aito, innostava ja käytännönläheinen. Itse läpi käyty uupumus ja kokemustarinoihin pohjautuva Valoa Tunnelissa verkkomateriaali, on syventänyt ymmärrystä työhyvinvoinnin alla vaikuttavista tekijöistä. Laajan koulutuksena ja kokemuksen vuoksi Virpin esitykset ovat teoriatiedon ja kokemuksen sujuvaa sinfoniaa, josta kuulija saa selkeitä työkaluja vaikuttaa työhyvinvointiinsa. Virpi on tunnettu aitoudestaan, koskettavasta ja käytännönläheisestä puheestaan. Virpin luennot eivät ole vain puhetilaisuuksia vaan ne vaikuttava pintaa syvemmältä. Virpi haastaa lempeästi tutkimaan sisäisiä voimavaroja ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.
13:35-14:25
Teknologian lisääminen lisää oikea-aikaisuutta ja kohtaamisia
Arja Laitinen, Johtaja, Hyvinvointiala Hali ry
Arjalla on kymmenien vuosien kokemus sote-alalta. Nykyisessä työssään Arja vaikuttaa sote-palveluiden saatavuuteen, saavutettavuuteen sekä työvoimakysymyksiin.
Kokoustila 1-2 (Tietoiskut ja tuote-esittelyt)

10:40-11:00
Tietoisku: Varha
Tarkentuu, Varha
11:10-11:30
Aihe ja puhuja ilmoitetaan myöhemmin
12:30-12:50
Tietoisku: Terveysportti vanhusten hyvän hoidon tukena
Anna-Liisa Arjama, Toimituspäällikkö, Kustannus Oy Duodecim
13:00-13:20
Tietoisku: Camp Mobility
tarkentuu, Camp Scandinavia Oy /Camp Mobility
13:00-13:20
Aihe ja puhuja ilmoitetaan myöhemmin
14:00-14:20
Aihe ja puhuja ilmoitetaan myöhemmin