Muistisairaan ihmisen muuttuneen käyttäytymisen hoito ja itsemääräämisoikeudet – näkökulmia ja ihmiskeskeisiä ratkaisuja

PALAUTELOMAKKEELLE >>

ESITYSMATERIAALIT >>


AJANKOHTA

Torstai, 10.3.2022 klo 13-15

 

KOHDERYHMÄ

Webinaari sopii vanhustyön ja terveydenhuollon henkilöstölle, muistisairaiden parissa työskenteleville sekä muistisairaiden omaishoitajille.

 

SISÄLTÖ

Ulla Eloniemi-Sulkavan esitys perustuu tieteellisistä tutkimuksista nousevaan käytännönläheiseen ymmärrykseen muuttuneen käyttäytymisen taustojen monimutkaisuudesta. Ratkaisuja voi löytyä, kun ymmärretään tilanteita muistisairaan ihmisen näkökulmasta. Osuvasti englanninkielisessä tutkimuskirjallisuudessa käytetty käsite ”unmet needs behaviour” – kohtaamattomien tarpeiden käyttäytyminen – on viesti meille ammattilaisille. Muistisairaus on elimellinen aivosairaus, joka merkitsee myös vaikeuksia ilmaista tarpeitaan helposti ymmärrettävillä tavoilla. Tarpeiden ymmärtäminen vaatii tietoa, ihmisen kuulemista ja työryhmän yhteistyötaitoja. Webinaarissa avataan, mitä ihmisen tarvelähtöinen hoitotyö on käytännössä.

Anja Karvonen -Kälkäjän esityksessä käsitellään itsemääräämisoikeuden oikeudellisia perusteita ja perusperiaatteita, varautumista ja ennakointia omannäköisen elämän turvaamiseen toimintakyvyn heikentyessä sekä muistisairaan henkilön palvelupolkua, palvelutarpeen arviointia ja palvelusuunnitelmaa. Lisäksi käsitellään aiheeseen liittyviä tapausesimerkkejä. Esityksen jälkeen tunnet itsemääräämisoikeuden oikeudelliset perusteet sekä oikeudelliset asiakirjat, joilla voidaan turvata ja varmistaa itsemääräämisoikeutta ja omannäköisen elämän toteutumista, silloinkin kun emme itse osaa enää toimia. Ymmärrät ja osaat vahvistaa muistisairaan henkilön palvelupolkua.

 

KOULUTTAJAT

Ulla Eloniemi-Sulkava gerontologian dosentti, esh, Amia Muistikeskus ja Itä-Suomen yliopisto
Anja Karvonen-Kälkäjä oikeustieteen tohtori, varatuomari, vanhuusoikeuden asiantuntija, tietokirjailija

TUTUSTU WEBINAARIN KOULUTTAJIIN TÄÄLLÄ >>

 

HINTA

Webinaarin hinta on 45 € sis. alv 24 % (36,23 € alv 0 %).

Hinta sisältää webinaarin, sähköiset esitysmateriaalit sekä webinaaritallenteen viikon ajaksi.

Kysy tarjousta vähintään 20 hlön ryhmille sähköpostilla: diane(at)globex.fi

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu webinaariin pe 4.3.2022 mennessä!

Voit maksaa osallistumisen verkkopankissa pankkitunnuksilla tai luottokortilla tai myös laskulla, mikäli käytössäsi on y-tunnus. Laskulla maksettaessa hintaan lisätään 5 € (sis.alv 24 %) laskutuslisä/lasku.

Valitse ensin maksatko osallistumisen verkkopankissa/luottokortilla vai laskulla:

MAKSAN OSALLISTUMISEN:
HETI VERKKOPANKKITUNNUKSILLA/LUOTTOKORTILLA >>
LASKULLA (Y-TUNNUS VAADITAAN) >>

Huom! Jos olet estynyt osallistumaan webinaariin, saat tallenteen, josta pääset katsomaan sen haluamanasi ajankohtana 17.3.2022 saakka. Myös kouluttajien esitysmateriaalit jaamme osallistujille webinaarin jälkeen.

 

PERUUTUSEHDOT

Peruminen on mahdollista 4.3.2022 asti. Estyneen osallistujan tilalle voidaan kuitenkin kustannuksitta vaihtaa toinen henkilö.